Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Ovengerechten Witlof uit de oven

Witlof uit de oven

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Italian food forever is een website waar ik veel inspiratie opdoe voor Italiaanse recepten. Endive al Forno was de basis voor dit recept.

Ingredienten

Bereidingswijze

Witlofstronken halveren en de harde stronk grotendeels verwijderen. Olijfolie verhitten in een grote koekepan en de witlof met de snijkanten naar beneden 4 minuten zachtjes bakken. Witlof voorzichtig omdraaien en nog 4 minuten zachtjes bakken. Bouillon in een ovenschaal doen. Witlof voorzichtig in de bouillon leggen. Tomaten in kleine blokjes snijden en rondom de witlof leggen. Schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden plaatsen.

Amandelschaafsel, pijnboompitten, gistvlokken, zongedroogde tomaten, olijven, kappertjes en zout, peper en chilivlokken naar smaak in de keukenmachine kruimelig hakken. Paneermeel toevoegen en mengen. Mengsel verdelen over de witlof en de witlof terugzetten in de oven tot de bovenlaag krokant is.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.