Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Ovengerechten Hongaarse zuurkoolschotel

Hongaarse zuurkoolschotel

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Om de een of andere reden denk ik bij Hongarije aan zuurkool, paprika en ui. Wellicht is dat een iets te simpel beeld. Toch voeren deze 3 ingrediënten de boventoon in dit recept. Ik had het op willen dienen met een echt Hongaars notenbrood, maar het recept dat ik er voor gevonden had, viel volledig uit elkaar bij het aansnijden. Dat recept laten we dus maar achterwege. Deze ovenschotel zou ook heel goed samen kunnen gaan met gekookte aardappelen, of aardappelpuree.

Ingredienten

Bereidingswijze

Uien snipperen en 5 minuten fruiten in olie. Paprika in blokjes snijden en samen met de uitgeperste knoflook 3 minuten mee fruiten. Tahoe in reepjes snijden en meebakken tot de tahoe gaat kleuren (af en toe roeren). Tomatenpuree, paprikapoeder en chilipoeder toevoegen en kort meebakken. Water (of half water, half wijn) toevoegen en roerbakken tot het vocht verdampt is. Op smaak brengen met peper en zout.

Ovenschaal invetten met olijfolie. Helft van de zuurkool over de bodem verdelen. Tomaten fijnsnijden en de helft over de zuurkool verdelen. Tahoemengsel over de zuurkool verdelen. Rest van de tomaten mengen met de rest van de zuurkool en hiermee de tahoe afdekken. Sojaroom over de zuurkool schenken en bestrooien met paprikapoeder en chilipoeder.

Ovenschotel 20 tot 25 minuten in de oven op 200 graden zetten, tot de bovenkant mooi gekleurd is.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.