Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Brood Olijfoliekoekjes

Olijfoliekoekjes

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Deze koekjes zijn heerlijk als ze belegd worden met een salade, smeersel of tapenade.

Ingredienten

Bereidingswijze

Doe de bloem en de broodmix in een kom. Strooi de gist, suiker, kaneel, sesamzaad en zout erover. Voeg het warme water en de olijfolie toe en meng het tot een niet al te plakkerig deeg.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het glad en elastisch is. Doe het deeg in een met olie ingesmeerde kom, dek de kom af met plasticfolie en laat het een uur op een warme plek rijzen.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 3 delen. Vorm van elk deel een rol van ongeveer 30 centimeter. Leg de rollen op de bakplaat en snij ze om de 2 centimeter in tot bijna op de bakplaat. Dek het deeg af met een theedoek en laat het op een warme plek 30 minuten rijzen.

Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak de rollen 30 minuten. Neem de rollen uit de oven en snij de plakjes los. Leg de plakjes op een snijkant terug op het bakblik. Plaats het bakblik terug in de oven en bak de plakjes nog eens 30 minuten.

Laat de koekjes uit de oven afkoelen en bewaar ze in een trommel.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.