Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Recepten Brood Bruin/wit bolletjes brood

Bruin/wit bolletjes brood

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

Een bolletjesbrood is een brood dat bestaat uit tegen elkaar gelegde bolletjes. Leuk bij een feestelijk ontbijt. Bijvoorbeeld met Kerst of Pasen.

Ingredienten

Berteidingswijze

Doe achtereenvolgens 3 deciliter water, 25 gram boter, 1 eetlepel zout, volkoren broodmix, 7 gram gist en 1 eetlepel suiker in de broodmachine. Zet de broodmachine op deegstand en maak er deeg van. Haal het deeg uit de machine en zet het apart.

Veeg de broodmachine schoon.

Doe achtereenvolgens 3 deciliter water, 20 gram boter, 1 eetlepel zout, de witbroodmix, 5 gram gist en 1 eetlepel suiker in de broodmachine. Laat de broodmachine ook hier weer deeg van maken.

Vet een ovenschaal in met de overgebleven boter. Verdeel beide degen in 9 delen. Maak van elk deel deeg een bolletje. Plaats de bolletjes om en om in de ovenschaal. Laat het brood nog 30 minuten rijzen op een warme plaats. Bestrijk de bovenkant van de bolletjes met water en bestrooi ze met maanzaad.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak het brood in een half uur.

 

Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.