Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk
Eet smakelijk

Een nieuwe BBM

E-mail Print PDF

Ik heb een nieuwe broodbakmachine gekocht, in de aanbieding bij de Blokker. Precies hetzelfde model als dat ik had. Een BBM moet 2 dingen kunnen: brood bakken en deeg maken. In beide dingen was de machine die ik had goed (tot de verwarming het begaf), dus waarom zou ik op iets anders overstappen. Een machine die 5 keer zo duur is doet het echt niet 5 keer beter.

De BBM is al vol in gebruik. Gisteren heb ik er een paasbrood in gemaakt en nu staat hij deeg te kneden voor een afbreekbrood. Het paasbrood heeft geen traditioneel spijsvulling. De paasbroden die je in de winkel koopt zijn eigenlijk kerststollen met een andere opdruk op de doos. Een paasbrood bevat geen spijs, maar staat wel bol van de vulling: noten en gedroogd fruit.

Read more...
 

Het is rustig in de keuken

E-mail Print PDF

In een periode dat de website het steeds beter gaat doen, is het juist rustig in de keuken. Natuurlijk, er is nog een heel lange lijst met te proberen recepten, maar de tijd ontbreekt op het ogenblik een beetje. Van de recepten die wel geprobeerd worden, valt een aantal af voor publicatie. Niet elk recept pakt even goed uit. Er is ook nog geen nieuwe BBM, terwijl ik juist bezig was om meer broodrecepten te verzinnen. Van uitproberen is het nog niet gekomen, helaas.

De nieuwste recepten, Hongaarse zuurkoolschotel en Dersa chili, zijn behoorlijk pittig. Daar had ik de laatste tijd trek in. Binnenkort zal ik weer wat minder pittige recepten proberen, om het een beetje in balans te houden.

Read more...
 

Het einde van een BBM

E-mail Print PDF

Het gebeurt niet vaak, dat ik op zaterdagochtend voor 7 uur opsta. Vandaag was zo'n dag. Als het zo'n dag is, dan gebeurt het niet vaak, dat ik al voor half 8 de keuken inga. Sterker nog, ik kan me niet eens herinneren dat ik ooit zo vroeg de keuken ingegaan ben. En dat gebeurde vandaag. Ik wilde vandaag 2 broden bakken: een variant op een focaccia en een idee voor een  paasbrood. Half 8 ging de BBM (broodbakmachine) aan voor het eerste brood.

De focaccia is natuurlijk een plat brood, dat normaal in de oven gebakken wordt. Maar als je de smaak ervan naar een gewoon brood brengt, dan moet het toch ook in de BBM kunnen. Dit smaak bestond in dit geval uit olijfolie in plaats van boter en olijven, zongedroogde tomaten, rozemarijn en walnoten toegevoegd op de beep.

Read more...
 

Middagje koken

E-mail Print PDF

Vandaag maar eens een middagje de keuken ingetrokken. Mijn lijst met probeerrecepten begint ondertussen erg lang te worden en het werd tijd om eens wat van die lijst te proberen in plaats van steeds maar nieuwe ideeën toe te voegen. Een nieuwe poging om wortelmousse te maken stond in ieder geval op het programma.

Read more...
 

Mislukkingen

E-mail Print PDF

Ik ben constant op zoek naar nieuwe recepten. Vaak zijn die natuurlijk niet geheel nieuw. Ik zie een recept, beoordeel of ik het lekker zou kunnen vinden, zoek andere, vergelijkbare recepten, ga combineren en probeer dan tenslotte iets uit. Meestal is dat wel te eten, soms is het zelfs lekker.

Read more...
 


Page 8 of 9

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.