Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Blog

Linzentaco's

E-mail Print PDF

Ik heb een hekel aan taco's, omdat ze altijd breken als je ze wilt eten. Maar goed, af en toe moet ik er toch aan. Dus ik besloot Linzen en spliterwten-taco's te maken. Iets aangepast, natuurlijk.

De groenten heb ik uitgebreid tot 3 kleuren paprika. Dat leek me wel gezellig staan. Aan het kruidenmengsel heb ik cayennepeper toegevoegd, want taco's moeten wel een beetje pit hebben.

Na een half uur koken waren de linzen en spliterwten behoorlijk uit elkaar gevallen. Afgieten was haast niet mogelijk. Er was ook weinig vocht meer over. Ik heb nog geprobeerd om het wat droger te koken, maar het is niet beter geworden dan een dikke brij. Met de kruiding erbij was het lekker van smaak, maar niet echt pittig. Het mondgevoel was er natuurlijk totaal niet.

 

Read more...
 

Gebakken portobello

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 31. "Kijk maar wat we eten." Dat is altijd een lastige opdracht om mee te nemen naar de winkel. Aan de ene kant leuk, want je kan zelf kiezen wat je wil. Aan de andere kant, je wilt ook allebei lekker eten. We deelden gebakken krieltjes en snijbonen en ik koos voor mij een portobello. Het idee was om daar een jus van olijven, kappertjes en zongedroogde tomaat bij te maken. In de hectiek van 4 pannen op het vuur draaide ik mijn jus pan te hoog en voor ik het wist was de basis zwart. Ik heb de jus dus maar laten zitten. De rest was te eten, maar niet echt super.

Geen foto, ik was blij dat ik kon eten.

Read more...
 

Boerenkool met rooktahoe

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 30. Het seizoen van de winterstamppotten is weer begonnen. Vandaag op het menu boerenkool. De rest eet worst en ik wilde iets dat daar in de buurt komt. Ik ben op zoek gegaan naar rookworstkruiden, heb een blok tahoe daarin laten marineren, heb de tahoe daarna gerookt en zachtjes gebakken en vervolgens gestoofd in de saus die ik van de marinade had gemaakt. Prima smaak, maar toch nog wat minpuntjes.

boerenkool met rooktahoe

 

Read more...
 

Roti speciaal

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 29. Na een brunch met een broodje tahoesalade de avondmaaltijd: roti! Het zal absoluut niet authentiek zijn, maar ik pas wel vaker gerechten aan, als ik het vegetarisch of veganistisch wil hebben. Normaal maak ik dit met een ei en zonder tempeh en bruine bonen. Nu heb ik maar eens uitgepakt. Roti speciaal dus.

roti speciaal

 

Read more...
 

Broodje tahoesalade

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 28. Vandaag staat broodje gezond op het menu. Kan het makkelijker. Ja! Want ik ben dat, net als sla, gewend om met kaas en ei te eten. En eventueel een saus met mayonaise. Ik moest dus iets anders verzinnen. Ik besloot tahoesalade van de website van PETA te maken, maar dan wel net iets anders.

Broodje tahoesalade

 

Read more...
 


Page 4 of 15

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.