Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Blog

Goulashsoep en amandel panna cotta

E-mail Print PDF

Op verzoek aten we vandaag goulashsoep met mini-saucijzenbroodjes van Binnenstebuiten en ik wilde vegan panna cotta van fine dining lovers als nagerecht proberen. Het werd niet het succes waar ik op hoopte.

De soep was erg dun en vooral erg zoet. Ik was een eeuwigheid kwijt aan het snijden en dat was het eigenlijk niet waard. De bietensla die erbij zat voegde wat mij betreft niet veel toe. Wel lekker, maar nog meer zoet en een beetje zuur. Voor de vulling van mijn broodjes ging ik voor linzen en berberekruiden. Dat was wel succesvol in de zin van: het was best pittig.

Read more...
 

Snert en roti

E-mail Print PDF

Een zondag van uitersten en een keuken vol eten. Eerst besloot ik rookworst te gaan maken, daarna moest er erwtensoep gestart worden en vervolgens moest er nog roti gemaakt worden. Na het eten zijn de pannen van de soep weer op het gas gegaan. Resultaat: 2 pannen (12 liter) erwtensoep, 2 pannen roti en een heleboel rookworst.

 

Read more...
 

Op weg naar Kerst 2017: vegetarisch of veganistisch Kerstdiner

E-mail Print PDF

Het is weer bijna december en dus komt "het probleem" Kerstdiner er weer aan. Wat eet je als vegetariër/veganist? Eet de hele tafel hetzelfde of moet je voor 1 persoon iets aanpassen? Wordt het een meergangendiner of gourmetten?

Voor een meergangendiner ben ik uitgegaan van 4 gangen: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. Je kan natuurlijk meer gangen toevoegen, maar zorg er dan voor dat de porties niet te groot worden en er ook wat lichte gangen tussen zitten, anders haakt iedereen halverwege af.

Voor het voorgerecht zou ik gaan voor auberginerolletjes met hummus. Je kan het klaarmaken tot het moment van doorwarmen en dat doorwarmen iets langer vlak voor opdienen doen. De hummus kan je enkele dagen eerder maken, of eventueel gewoon in de winkel kopen en de "napolitano" er aan toevoegen.

Read more...
 

Paprikalasagne

E-mail Print PDF

Na de vegan challenge ben ik veganistischer gaan eten, maar ben ik niet meer helemaal veganistisch. De ei in de lasagnevellen maakten vandaag niet helemaal veganistisch, maar de bechamelsaus is dat wel. Tussen de bladen: kant en klare sugo en een mengsel van linzen, doperwten, ui, wortel, knoflook, champignons en paprika.

Paprikalasagne

 

Read more...
 

Pita kikkererwten

E-mail Print PDF

Het is zaterdag en de shoarma is in de aanbieding. Ik ga daar in mee en maak dan vaak tahoe- of tempehreepjes met shoarmakruiden. Ik besloot vandaag voor iets anders te gaan: kikkererwten. Een snelle google bracht me bij Chickpea shawarma sandwich. Het idee was geboren, nu de uitvoering nog.

Met een blik kikkererwten krijg ik gratis de aquafaba mee. Ik besloot van al dat vocht mayonaise te maken. Het was 3 keer het recept dat ik eerder gebruikte. Pas toen ik bezig was bedacht ik me dat 3 keer het recept nooit in de beker van de staafmixer zou passen. Ik heb wat ik toen had opgesplitst en de mayo in 2 batches afgemaakt. Het was vrij dun, maar smaakte goed.

De kikkererwten heb ik niet in de oven geroosterd, maar in de pan gebakken. Dat gaat ook, maar soms plopt er een erwt. Het is dus niet helemaal zonder gevaar. Voor de kikkererwten had ik een mengsel van paprikapoeder, cayennepeper, oregano, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper klaarstaan. Uit de pan iets uit laten lekken en dan mengen met de kruiden. Alleen kikkererwten vond ik een beetje saai, dus ik heb een halve ui, een halve lombok, 3 tenen knoflook en 3/4 paprika in de pan gegooid en in een paar minuten zacht gebakken. Ook dat heb ik uit de pan geschept, iets uit laten lekken en gemengd met de kikkererwten.

Voor de dille/knoflook-saus heb ik gewoon 4 eetlepels van de zojuist gemaakte fabanaise genomen. Dat heb ik gemengd met een halve theelepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 3 tenen knoflook en 3 takjes dille (inclusief de takjes). Beetje zout en peper erbij: prima saus.

Het was ruim genoeg om 4 grote pitabroodjes te vullen.

 


Page 3 of 15

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.