Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Broodje linzen

Broodje linzen

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Op zaterdag eten we meestal makkelijk. In veel gevallen betekent dat, dat ik voor mijzelf kook. En dus leuk iets kan proberen. Iets als vegan pulled pork van Minimalist Baker, bijvoorbeeld. Omdat ik vind dat het niets met pulled pork te maken heeft, heb ik het maar broodje linzen genoemd.

Broodje linzen

 

 

Natuurlijk heb ik het recept niet helemaal gevolgd. De linzen heb ik volgens recept gekookt (200 gram in 5 dl). Ik heb een heel, maar klein uitje heel fijn gesnipperd, maar gebakken met zout en peper in olie en na een paar minuten wat water toegevoegd, direct gevolgd door een teentje knoflook, een ruime snuf chilivlokken en 2 ruime theelepels gerookte paprika. Even alles gemengd en daarna de linzen toegevoegd.

Na toevoeging van de (175 gram) wortel heb ik de boel omgeschept en het gas uitgezet. Ik heb er ruim 3 eetlepels BBQ-saus en een scheut ketchup door gewerkt en het een half uurtje laten staan. In die tijd heb ik de broodjes afgebakken (kleine ciabatta's van de Lidl). Vlak voor opdienen heb ik de pan weer doorgewarmd. Het broodje heb ik opgediend met een plukje rucola en wat chilisaus.

Het resultaat was lekker. De linzen hadden nog een beetje bite en de wortel was ook niet tot pap gekookt. In het originele recept wordt optioneel een deel gepureerd, maar dat is zeker niet nodig. Het enige nadeel is dat het niet fatsoenlijk te eten is.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.