Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Saucijzenbroodje

Saucijzenbroodje

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

De Albert Hein heeft tegenwoordig vegetarisch gehakt. Ik had het al een keer gebruikt om rul te bakken en ik vroeg me af of ik dat ook kon gebruiken om er saucijzenbroodjes mee te maken. Met zowel het gehakt als het bladerdeeg in de aanbieding, was dit het moment om het te proberen. 24Kitchen gaf mij het recept (al heb ik dat iets aangepast).

Saucijzenbroodje

 

 

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. 250 gram gehakt mengen met kruiden en 1 ei. Ik heb een ruime eetlepel sambal en een kwart theelepel piment gebruikt. Eventueel zout en peper toevoegen. Paneermeel toevoegen tot een niet te natte, maar ook niet te droge massa. Ik heb 2 tot 3 eetlepels toegevoegd. Van met mengsel 10 rolletjes maken.

10 velletjes bladerdeeg ontdooien. 1 ei los kloppen. Randen van elk velletje insmeren met ei en op elk vel een rolletje leggen. Deeg over het rolletje vouwen, zodat de punten aansluiten en het rolletje goed is ingepakt. Rand met een vork aandrukken. Op een bakplaat met bakpapier leggen en de bovenkant insmeren met ei. Kwartiertje in de oven op 200 graden en ze zijn klaar. Ik moest 2 keer bakken, omdat er maar 6 broodjes op mijn bakplaat passen.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.