Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Budget Vegan: Bami

Budget Vegan: Bami

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Bami is makkelijk te maken. Je hebt eigenlijk maar 4 ingrediënten nodig. Met een half pak mienestjes, 1 bak bamigroenten, 1 blok tahoe en wat ketjap kom je al een heel eind. Wil je het lekkerder maken, voeg dan voor het gemak een kant-en-klare boemboe toe. Alternatief is zelf een boemboe maken, maar dat is waarschijnlijk duurder.

Is dat dan niet duur? Nou nee. Voor 4,68 Euro ben je klaar voor 2 tot 3 personen. Tenzij je bijvoorbeeld vrij laat boodschappen gaat doen of af en toe een aanbieding meepikt die je niet direct nodig hebt.

  • 250 gr mienestjes 0,50
  • 1 zakje boemboe 0,89
  • 450 gr bamigroenten 1,50
  • 375 gr tahoe 1,79

De boemboe was in de bonus, dus ik kreeg de tweede voor de halve prijs. De tahoe was vorige week in de bonus met 25% korting, dus die had ik nog liggen. Tahoe is wel even houdbaar, dus neem ik er een paar meer mee als ze in de bonus zijn. De bamigroenten waren 35% afgeprijsd, omdat ze hun THT-datum naderden. Ik was dus maar 3,50 kwijt. Plus een beetje olie (12 cent).

Klaarmaken kan zo ongeveer iedereen. Ruim water (2 liter) aan de kook brengen en een wokpan verwarmen. Tahoe in blokjes of plakjes snijden. Mie in het water doen (ik had een mie die 8 tot 10 minuten moest koken) en in de wok een scheut zonnebloemolie en de tahoe. Tahoe af en toe omscheppen, waarbij de stukjes best stuk mogen gaan. Na een minuut of 5 de boemboe toevoegen. Het pepertje uit de bamigroenten in dunne ringetjes snijden en toevoegen aan de tahoe. Het grootste deel van de taugé apart houden en de groenten toevoegen aan de tahoe. De mie is nu ongeveer klaar, dus die kan afgegoten en toegevoegd worden. Alles goed doorscheppen en een minuut of 2 tot 3 doorwarmen. Vuur uit en taugé erdoor roeren.

Als je een fijngesneden pepertje te heet vindt, dan kan je de hele peper ook meebakken met de tahoe en die er aan het eind uitvissen. Of helemaal weglaten, maar dan vind ik het saai worden.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.