Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Dagje Hollands en dagje Indonesisch

Dagje Hollands en dagje Indonesisch

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

2 dagen achter elkaar lekker gegeten voor niet te veel geld. De eerste dag Hollands: stamppot van rode biet, veldsla, feta en hazelnoten. De tweede dag tahoe in pittige ketjapsaus, boontjes in pindasaus en rijst.

De stamppot bevat eigenlijk wat de naam zegt. Aardappelen gaarkoken en tot puree stampen. Blokjes gekookte rode biet (500 gram) erdoor roeren. 150 gram veldsla grof hakken, 200 gram feta verkruimelen en 100 gram hazelnoten grof hakken. Veldsla, feta en hazelnoten door de stamppot roeren tot de veldsla slap geworden is. Op smaak brengen met peper en klaar.

 

 

Voor de tahoe heb ik 5 sjalotten, 3 tenen knoflook en 2 rode lombok gepureerd. Tahoe in flinke blokjes gebakken in een paar lepels olie tot bruin. Tahoe uit de pan en uienpuree erin. Enkele minuten bakken. Gemberpoeder, korianderpoeder en sereh - allemaal ongeveer 1 tl - toevoegen en daarna 2 el ketjap. Als alles kookt de tahoe terug, kopje water (of bouillon) toevoegen en vrijwel afgedekt (het mag een beetje inkoken) 30 minuten koken. De rijst was al bijna gekookt, dus die kon uit en nastomen. De boontjes waren dit keer diepvries, dus de saus gemaakt, boontjes erin en op laag vuur warm laten worden.

Beide dagen waren een succes, ook bij de rest van de eters. De stamppot had af en toe een lekkere crunch van de noten, maar er mag de volgende keer iets minder feta in. Alles ingrediënten kwamen van de Lidl, behalve de hazelnoten die van de Aldi kwamen. Eventueel kan je de hazelnoten vervangen door bijvoorbeeld walnoten.

De tahoe was in de bonus bij de AH. Ik heb gelijk een aantal blokken ingeslagen, want ze blijven wel even goed in de koelkast. Je kan ze ook invriezen, maar het duurt wel even voor ze dan ontdooit zijn en de structuur is dan anders.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.