Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Goulashsoep en amandel panna cotta

Goulashsoep en amandel panna cotta

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Op verzoek aten we vandaag goulashsoep met mini-saucijzenbroodjes van Binnenstebuiten en ik wilde vegan panna cotta van fine dining lovers als nagerecht proberen. Het werd niet het succes waar ik op hoopte.

De soep was erg dun en vooral erg zoet. Ik was een eeuwigheid kwijt aan het snijden en dat was het eigenlijk niet waard. De bietensla die erbij zat voegde wat mij betreft niet veel toe. Wel lekker, maar nog meer zoet en een beetje zuur. Voor de vulling van mijn broodjes ging ik voor linzen en berberekruiden. Dat was wel succesvol in de zin van: het was best pittig.

De panna cotta was niet erg succesvol. Er zat weinig smaak aan en ik had veel te veel agar agar gebruikt. De verpakking gaf 2 tl per halve liter aan, maar ik had beter de 3/4 tl van het recept aan kunnen houden. De amandelmelk gaf bovendien niet het romige dat je van panna cotta verwacht. Het was een leerzame oefening (ik had nog nooit pudding gemaakt en slechts 1 keer eerder agar agar gebruikt), maar het resultaat is gekiept.

De soep ga ik, volgens het gegeven recept, zeker niet meer maken. De 2 liter water zou ik in ieder geval vervangen door bouillon, zodat er iets meer smaak aan zit. De 2 eetlepels bloem zijn natuurlijk niet voldoende om de soep te binden. Ik zou een deel van de soep kunnen pureren, zodat het geheel dikker wordt, maar er tegelijkertijd toch nog herkenbare groenten in zitten. Meer bloem of minder water gebruiken kan natuurlijk ook. Het laatste geval betekent ook minder van alles, omdat het anders geen soep meer is.

De panna cotta ga ik nog wel een keer proberen. In ieder geval een keer volgens het recept, dus met minder agar agar. En ik ga op zoek naar iets wat het romiger maakt, zonder echt een stempel op de smaak te drukken.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.