Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Paprikalasagne

Paprikalasagne

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Na de vegan challenge ben ik veganistischer gaan eten, maar ben ik niet meer helemaal veganistisch. De ei in de lasagnevellen maakten vandaag niet helemaal veganistisch, maar de bechamelsaus is dat wel. Tussen de bladen: kant en klare sugo en een mengsel van linzen, doperwten, ui, wortel, knoflook, champignons en paprika.

Paprikalasagne

 

 

Ik had zelf tomatensaus kunnen maken, maar een biologische saus uit de winkel is natuurlijk net wat makkelijker. Ik er koos er een met kruiden van de Aldi. Prima smaak, dus prima keuze. Een goede passata had ook gekund. Meer kant en klaar: linzen uit blik en doperwten uit de vriezer. En verse lasagnebladen dus.

De rest van de vulling was het nodige snijwerk: 2 uien grof snipperen, een bakje kastanjechampignons in kwarten, 3 tenen knoflook, 3 paprika's en een wortel in blokjes. En dan niet moeilijk doen. Olijfolie in een wok, ui, champignons en knoflook erin met wat zout en peper en 2 snufjes chilivlokken en 5 tot 6 minuten zachtjes bakken en regelmatig omscheppen. De rest erbij en nog zo'n tijd bakken. Uitgelekte linzen erbij en 2 handen doperwten uit de vriezer erbij. Alles 1 minuut roerbakken en dan het vuur uit.

Voor de saus heb ik een bodempje olijfolie verwarmd en daar 3 eetlepels bloem in gegaard. Vervolgens in delen een halve liter sojadrink (naturel ongezoet) toegevoegd. Steeds met een garde blijven roeren tot de saus wat dikker werd. Daarna van het vuur af 4 eetlepels edelgistvlokken en een theelepel mosterd erdoor gemengd en op smaak gebracht met zout en peper.

Daarna is het een kwastie van opbouwen. Beginnen en eindigen met sugo. Elke keer sugo op de lasagnevellen en dan een laag groenten. Halverwege heb ik een paar dotten bechamel op de groenten gedaan, voordat de vellen erop gingen. Bovenop de bechamelsaus en daarna 3 kwartier de oven in. In mijn ovenschaal paste precies 2 vellen naast elkaar. Mocht dat niet goed passen, snij de vellen dan bij, in plaats van ze te laten overlappen.

Het resultaat was iets te nat om mooi op te dienen, maar het smaakte geweldig. De chilivlokken maakten het net aangenaam prikkelend, de groenten maakten het een beetje zoet en de bechamel gaf het net een vollere smaak.

 
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.