Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Pita kikkererwten

Pita kikkererwten

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Het is zaterdag en de shoarma is in de aanbieding. Ik ga daar in mee en maak dan vaak tahoe- of tempehreepjes met shoarmakruiden. Ik besloot vandaag voor iets anders te gaan: kikkererwten. Een snelle google bracht me bij Chickpea shawarma sandwich. Het idee was geboren, nu de uitvoering nog.

Met een blik kikkererwten krijg ik gratis de aquafaba mee. Ik besloot van al dat vocht mayonaise te maken. Het was 3 keer het recept dat ik eerder gebruikte. Pas toen ik bezig was bedacht ik me dat 3 keer het recept nooit in de beker van de staafmixer zou passen. Ik heb wat ik toen had opgesplitst en de mayo in 2 batches afgemaakt. Het was vrij dun, maar smaakte goed.

De kikkererwten heb ik niet in de oven geroosterd, maar in de pan gebakken. Dat gaat ook, maar soms plopt er een erwt. Het is dus niet helemaal zonder gevaar. Voor de kikkererwten had ik een mengsel van paprikapoeder, cayennepeper, oregano, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper klaarstaan. Uit de pan iets uit laten lekken en dan mengen met de kruiden. Alleen kikkererwten vond ik een beetje saai, dus ik heb een halve ui, een halve lombok, 3 tenen knoflook en 3/4 paprika in de pan gegooid en in een paar minuten zacht gebakken. Ook dat heb ik uit de pan geschept, iets uit laten lekken en gemengd met de kikkererwten.

Voor de dille/knoflook-saus heb ik gewoon 4 eetlepels van de zojuist gemaakte fabanaise genomen. Dat heb ik gemengd met een halve theelepel citroensap, 1 theelepel mosterd, 3 tenen knoflook en 3 takjes dille (inclusief de takjes). Beetje zout en peper erbij: prima saus.

Het was ruim genoeg om 4 grote pitabroodjes te vullen.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.