Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Linzentaco's

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ik heb een hekel aan taco's, omdat ze altijd breken als je ze wilt eten. Maar goed, af en toe moet ik er toch aan. Dus ik besloot Linzen en spliterwten-taco's te maken. Iets aangepast, natuurlijk.

De groenten heb ik uitgebreid tot 3 kleuren paprika. Dat leek me wel gezellig staan. Aan het kruidenmengsel heb ik cayennepeper toegevoegd, want taco's moeten wel een beetje pit hebben.

Na een half uur koken waren de linzen en spliterwten behoorlijk uit elkaar gevallen. Afgieten was haast niet mogelijk. Er was ook weinig vocht meer over. Ik heb nog geprobeerd om het wat droger te koken, maar het is niet beter geworden dan een dikke brij. Met de kruiding erbij was het lekker van smaak, maar niet echt pittig. Het mondgevoel was er natuurlijk totaal niet.

 

 

Ik zou het recept zeker nog wel een keer maken, maar dan voor tortilla's. Dan kan ik de brij over de tortilla smeren, groenten en al het andere erop en oprollen. Alternatief is om op zoek te gaan naar een manier om linzen en spliterwten te koken, waarbij ze niet zo uit elkaar vallen. Ik zou de kruiding verdubbelen en iets meer cayennepeper of chilipoeder of chilivlokken toevoegen.

Ik ben tot 5 taco's gekomen en heb daarna een soort van warme salade gemaakt door alles op een bord te scheppen en een taco, die toch al kapot uit de verpakking kwam erboven te verkruimelen. Morgen heb ik dus een lekkere lunch, want er is nog wat over.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.