Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Gebakken portobello

Gebakken portobello

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 31. "Kijk maar wat we eten." Dat is altijd een lastige opdracht om mee te nemen naar de winkel. Aan de ene kant leuk, want je kan zelf kiezen wat je wil. Aan de andere kant, je wilt ook allebei lekker eten. We deelden gebakken krieltjes en snijbonen en ik koos voor mij een portobello. Het idee was om daar een jus van olijven, kappertjes en zongedroogde tomaat bij te maken. In de hectiek van 4 pannen op het vuur draaide ik mijn jus pan te hoog en voor ik het wist was de basis zwart. Ik heb de jus dus maar laten zitten. De rest was te eten, maar niet echt super.

Geen foto, ik was blij dat ik kon eten.

Het was de laatste dag van de vegan challenge. Ik heb de kaas en eieren, die ik normaal gebruik, niet gemist. Wat ik wel gemist heb, is variatie. Het is (te) vaak uitgekomen op tahoe of tempeh. Niet dat het niet smaakte, maar het blijft toch steeds een beetje hetzelfde. Ik zou graag meer willen variëren, maar dat is lastig, omdat ik mijn eten aan moet passen aan de rest van het gezin. Veel gemaksproducten zijn wel vegetarisch, maar door het gebruik van ei niet veganistisch.

Het ontbreekt me ook aan tijd, of de juiste recepten, om iets anders op tafel te krijgen. Ik begin vaak pas tegen 8 uur met koken en je wilt toch niet gaan eten vlak voor je naar bed gaat. Een hartig taartje bakken, om maar wat te noemen, kost veel te veel tijd. Een curry is lekker, maar met krieltjes en snijbonen is misschien een beetje vreemde combinatie. Hoewel een hartige taart ernaast misschien ook niet echt de meest logische combinatie is.

Ik had misschien meer willen doen met voor- en nagerechten, maar zo leven wij niet. We houden het eigenlijk altijd bij een hoofdgerecht. Ik ben wel blij met de aquafaba-mayonaise en de zeewiersaus die ik gemaakt heb. Die zal ik zeker vaker gaan maken.

Ik heb geprobeerd om alles in te passen in mijn normale leven. Dat betekent dus dat ik naar een supermarkt ga voor mijn boodschappen en niet naar een veganistische speciaalzaak. In dat laatste geval waren gemaksproducten misschien makkelijker te krijgen.

Ik heb nog niet besloten of ik volledig veganist blijf. Ik denk dat ik in ieder geval grotendeels veganistisch blijf eten, maar af en toe ook vegetarisch zal eten. Ik heb er 15 jaar over gedaan om vegetariër te worden. Ik heb er nog 20 jaar over gedaan om de vegan challenge aan te gaan. Vraag het over een jaar nog maar eens, dan weet ik meer.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.