Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Boerenkool met rooktahoe

Boerenkool met rooktahoe

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 30. Het seizoen van de winterstamppotten is weer begonnen. Vandaag op het menu boerenkool. De rest eet worst en ik wilde iets dat daar in de buurt komt. Ik ben op zoek gegaan naar rookworstkruiden, heb een blok tahoe daarin laten marineren, heb de tahoe daarna gerookt en zachtjes gebakken en vervolgens gestoofd in de saus die ik van de marinade had gemaakt. Prima smaak, maar toch nog wat minpuntjes.

boerenkool met rooktahoe

 

Tijdens het marineren heeft de tahoe wel wat smaak gekregen van de kruidenmix, maar het zat nog erg aan de buitenkant. Eigen zou ik de tahoe moeten verkruimelen, mengen met de kruiden en dan weer aan elkaar plakken. Vraag is alleen even waarmee.

Glutenmeel zou kunnen. Je krijgt dan een soort seitan, maar de vraag is dan of het niet makkelijker is om gelijk seitan te maken. Ik heb eerder seitan gemaakt (althans geprobeerd te maken) en de structuur daarvan doet me niet denken aan rookworst. Er zijn wel makkelijk worsten van te maken. Ik weet alleen niet of ze gerookt kunnen worden.

Besan/kikkererwtenmeel kan denk ik ook wel. Dat bind behoorlijk en ik weet dat met besan een soort tahoe gemaakt kan worden. Het is alleen even de vraag hoe dat zich dan houd bij het koken. Binnenkort maar eens uitproberen.

 

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.