Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Roti speciaal

Roti speciaal

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 29. Na een brunch met een broodje tahoesalade de avondmaaltijd: roti! Het zal absoluut niet authentiek zijn, maar ik pas wel vaker gerechten aan, als ik het vegetarisch of veganistisch wil hebben. Normaal maak ik dit met een ei en zonder tempeh en bruine bonen. Nu heb ik maar eens uitgepakt. Roti speciaal dus.

roti speciaal

 

 

Voor de foto heb ik alles netjes op een plaat gelegd. Normaal gaat alles gewoon over en door elkaar.

In het midden liggen de aardappelen, gekookt in masala, ui en knoflook. De tahoe komt uit dezelfde pan. Het begint met ui en knoflook in wat olie. Daar gaat dan de masala bij. De tahoe wordt even meegebakken en dan wordt het midden van de pan (in dit geval een wok) vrijgemaakt voor de aardappelen. Water erbij tot de aardappelen vrijwel onder staan en dan koken tot ze gaar zijn.

Dan de kousenband. Die komt dit keer uit de vriezer en is gebakken met een beetje ui en knoflook. Bij verse kousenband gaat er een beetje water bij. Dat is nu niet nodig, er zit genoeg ijs aan de boontjes.

Rechts de bruine bonen. Een uitje, wat knoflook, gemberpoeder en korianderpoeder en een klodder sriracha (normaal sambal oelek, maar die was op). Vervolgens een klein potje bruine bonen erbij, inclusief vocht, en koken tot vrijwel al het vocht weg is.

Links de tempeh. Tempeh goudbruin bakken en uit de pan halen. Ui, knoflook en lombok in de pan en een paar minuten fruiten. Tempeh terug en een beetje sojasaus toevoegen. Koken tot de sojasaus vrijwel weg is.

Op tafel gaat er nog komkommerzuur en sambal bij. Het zuur is een dungeschaafde komkommer, een ui in dunne halve ringen, wat zout en onder zetten met azijn. De sambal is gepureerde hete peper (in dit geval habanero), ui en azijn.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.