Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tahoesticks

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 23. De bedoeling was doperwten met peen en tahoesticks, maar toen ik binnen kwam stonden de wortels al in de oven. Met boter. Dus bleven alleen de doperwten over naast gekookte aardappelen. En natuurlijk de tahoesticks. Ik was gisteren al begonnen met de voorbereiding: de tahoe in de marinade zetten. Restte vandaag alleen het paneren en het bakken.

tahoesticks

 

Voor de marinade heb ik Old Bay Seasoning gemaakt. Een eetlepel van dat mengsel, 3 el zeewiersaus, een blok tahoe in 8 plakken en water in een afgesloten bakje in de koelkast plaatsen. Zo makkelijk is het.

Voor het paneren 3 bordjes neergezet: een lege, een met paneermeel en een met een papje van bloem en water. Tahoe in een vergiet uit laten lekken en ondertussen 1 lepel Old Bay Seasoning en 2 lepels maizena in een diepvrieszak gedaan. Uitgelekte tahoe erbij en schudden maar. Wel voorzichtig natuurlijk. Als ze allemaal zo'n beetje onder het mengsel zitten de tahoesticks een voor een door het papje halen en daarna door het paneermeel rollen. En op het lege bordje leggen, want daarvoor stond het klaar.

De tahoesticks zijn gebakken in een laagje zonnebloemolie. Met 4 tegelijk, zodat ze goed kunnen bakken en elkaar niet in de weg liggen. De temperatuur zal rond de 180 graden gelegen hebben (niet gemeten), want ze waren perfect knapperig en gaar. De smaak was iets te zout, dus de volgende keer iets terug nemen met de seasoning en de zeewiersaus.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.