Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tahoe sate

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 21. Of we saté en stokbrood konden eten. Nou dat kan. Ik maak al jaren saté van tahoe. Het was een van de eerste gerechten die ik maakte toen ik begon te koken. Wat ik altijd doe, is marineren (hoe langer hoe beter). Tahoe kaal bakken en hopen dat achteraf wat smaak van de pindasaus opgepakt wordt, is niets voor mij. Wat ik nooit (meer) doe, is stokjes. Ik heb het geprobeerd, maar de tahoe scheurde steeds bij het keren.

Tahoe sate

 

 

Ik bedacht me dat ik het recept voor de saté nooit online gezet heb. Waarschijnlijk omdat ik nogal eens varieer met de marinade. Ik zal even goed nadenken en het dan plaatsen (bij deze). De pindasaus staat wel online en is het meest gelezen recept van de site. Het zuur van komkommer was ook huisgemaakt.Waarschijnlijk gewoon komkommer en azijn. Heel misschien is de komkommer met zout bestrooid en even weggezet om er wat vocht uit te krijgen. Als je dat doet, wel even afspoelen en goed uit laten lekken.

Het mislukte gehaktbrood van gisteren stond me vandaag aan te staren. Ik heb een flink stuk in een pan gelegd en opgewarmd. Tussen 2 boterhammen was dat een prima lunch.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.