Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Mam kok

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 17. Vandaag aten we dus wat we 2 dagen geleden zouden eten: Mam kok. Het is niet waarschijnlijk dat iemand dit recept kent, want het is ruim 20 jaar geleden bedacht door mijn vriendin en de naam is bedacht door haar kinderen. Ik heb er een vegetarische variant van gemaakt, die door de productkeuze ook veganistisch is.

Mam kok

 

 

Laten we bovenop beginnen: het bladerdeeg. Gewoon uit de winkel. Veel merken bevatten boter, of in ieder geval melkproducten. Maar er zijn ook veganistische varianten. Ik heb het uitgerold tot ongeveer de grootte van de ovenschaal, gaatjes eruit gehaald (met een appelboor), op de schotel gelegd en ingesmeerd met olijfolie. Zo min mogelijk olie gebruiken, want anders wordt het niet goed gaar.

Daaronder: gebakken tempé, ingekookte tahoe, champignons, ui en mosterdsaus. De tempé en tahoe had ik vooraf gemarineerd. Dat deed ik gisteren vlak voor ik naar bed ging en eerlijk gezegd weet ik niet meer precies wat ik waarin gedaan heb. De tempé lag, voorgekookt, afgegoten en warm, in ieder geval in gerookte paprika en zout. De tahoe heb ik goed uitgedrukt en daarna in een marinade met water gedaan. Daardoor konden de smaken goed intrekken.

Bij het klaarmaken heb ik eerst de tempé gebakken in olie. Overgedaan in de ovenschotel en daarna de tahoe met marinade in dezelfde pan vrijwel droog laten koken. Ook in de ovenschaal en daarna champignons in kwarten met wat olie in de pan. Roerbakken om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen. In de ovenschaal en olie en ui in de pan. Ui glazig bakken en in de ovenschaal. Tenslotte met olie, bloem, water, tijm en mosterd een saus maken en die over de ovenschaal verdelen. Dan dus het bladerdeeg erop en als het in de oven staat, de rijst koken.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.