Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Golden tahoe

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 16. Vandaag op de automaat gekookt. Dit recept is begonnen bij een recept van Jamie Oliver. Ik heb het 1 keer klaargemaakt met een gratin, maar mijn vriendin vond dat te zwaar. Dus een variant gemaakt van aardappelblokjes met ui en salie. De kip heb ik vervangen door tahoe en voor de rooksmaak heb ik gerookte paprika gebruikt. Je zou ook gerookte tahoe kunnen gebruiken, maar daar had ik even geen tijd voor.

Golden tahoe bord

 

 

Waren de blokjes van gisteren handgesneden, deze zijn gewoon door de machine gegaan. De patatsnijder in de Magimix en de dikste schaaf en je hebt prachtige kleine blokjes. De ui heb ik wel met de hand gesneden. Ik bak de aardappelen in delen en daarna de ui tot die glazig begint te worden. Fijngesneden salie erbij en nog even verder bakken. Dan alles mengen en terug in de pan.

Voor de tahoe heb ik zout, peper, gerookte paprikapoeder en cayennepeper in een diepvrieszak door elkaar geschud. Vocht uit de tahoe gedrukt en in plakken gesneden. 8 plakken, dus redelijk dik. Plakken in de zak en omschudden tot alles behoorlijk bedekt is. Ik begin hier meestal mee en laat de tahoe in de zak staan tot ik ga bakken. Vervolgens olie in de pan en op niet te hoog vuur bakken. Je kan voor een krokante of een zachte buitenkant gaan. Tahoe uit de pan, snel een saus maken met bloem en water en de tahoe terugleggen.

De groenten zijn makkelijk. Prei wassen en in (halve) ringen snijden. Met een scheut olie en zout en peper in de pan. Afdekken en een minuut of 10 zachtjes smoren. Dan de (diepvries)doperwten erbij en in delen de spinazie erdoor werken. Jamie gebruikt geloof ik jonge bladspinazie, ik snij gewoon (gewassen) spinazie grof. Als de spinazie begint te slinken, het vuur uit en de pan weer afdekken. De doperwten zijn nu warm en het is niet de bedoeling dat de spinazie pap wordt.

Golden tahoe pannen

Ik heb de lens van mijn camera schoongemaakt en dat geeft toch een scherper beeld.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.