Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Een besan-iets

Een besan-iets

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 15. Mooi weer, lekker gewandeld en dan is het half 9 en moet je nog eten. Het gerecht dat in de planning stond duurt wel iets van anderhalf uur, dus er moest iets anders komen. Normaal is dan de uitweg aardappel met ei, maar ja, dat kan nu niet. Het voordeel van veel lezen over koken is, dat je veel ideeën hebt van wat je klaar zou kunnen maken. Dus ik heb de aardappelblokjes gewon in de pan gedaan (met wat olijfolie en zout), en, toen die vrijwel goed waren, er een gesnipperde ui bijgedaan. Na een paar minuten 2 handen doperwten uit de vriezer erbij, gevolgd door een beslag van kikkererwtenmeel, massala en water. Dat beslag heb ik op goed gevoel gemaakt. 1 kop besan, ongeveer 2 tl massala en water er met een garde doorkloppen. Voorzichtig begonnen en uiteindelijk was het ongeveer 175 ml water. Deksel op de pan en het een tijdje zachtjes laten bakken.

Besanpannenkoek

De combinatie van aardappel en doperwten is in India normaal, neem samosa's. De massala hoort daar ook bij. Volgens mij maken ze daar ook een soort van pannenkoeken van kikkererwtenmeel, alleen dan op zichzelf en pas na het bakken gevuld. Dat alles hing dus een beetje op de achtergrond.

Voor een eerste keer was dit best geslaagd. Het was een beetje droog, dus daar moet nog iets aan gedaan worden. En de smaak mag ook nog en update krijgen. En het moet nog een naam krijgen, want een besan-iets is wat vaag.

Gisteravond heb ik ook nog een zeewiersaus gemaakt, volgens het recept van The Kitchn. Ik heb nog nooit vissaus geproefd, omdat ik al vegetariër was, voordat je dat in Nederland makkelijk kon krijgen. Ik heb alleen begrepen dat het niet te eten zout smaakt. Dus wat dat betreft is het gelukt. Ook de geur schijnt redelijk in de buurt te komen.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.