Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Sla met tahoe

Sla met tahoe

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 12. Opnieuw sla? Ja, opnieuw sla. We eten vaker sla, we zijn er gek op. Ik wilde wel iets anders voor de bonen van vorige keer. Dus ik besloot voor een snelle versie van vegan feta te gaan. Ik ben begonnen met de tahoe te koken, daarna de aardappelen de oven ingewerkt, de gekookte tahoe in de marinade (zonder olijven, maar met 2 lepels vocht van de olijven) gegooid en vervolgens de sla gemaakt. De eerste keer dat ik de tahoe proefde was die nog erg zuur, maar na een uurtje viel dat eigenlijk best mee, zeker door de sla. Ik heb niet alle tahoe door de sla gedaan, om te kijken hoe de smaak zich ontwikkelt gedurende een paar dagen. Misschien kan ik er dan ook nog een betere foto van maken.

vegan feta

Ik had 200 gram tahoe en die heb ik in reepjes gesneden en een kwartier gekookt in 1 kop water, een kwart kop rode wijnazijn, 2 tenen knoflook en ongeveer een halve theelepel zout. Voor de marinade heb in het sap van 1 citroen, ongeveer 1 eetlepel miso, 2 lepels rode wijnazijn, 2 lepels vocht van olijven, een klein beetje agavesiroop en ongeveer een theelepel oregano gemengd. Tahoe afgegoten, knoflook eruit gevist en door de marinade gedaan.

 

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.