Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Spruiten en linzenballen

Spruiten en linzenballen

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 11. Ik had vandaag voor spruiten gekozen en daarbij wilde ik linzenballen maken. Normaal duurt dat wel even. Met linzen koken, ballen maken en ballen bakken ben je wel anderhalf uur kwijt. Dus de snelle oplossing gekozen: een blik linzen. Daarbij dus aardappelen en super beetgare spruiten. En omdat ik er zin in had srirachamayo, met aquafaba-mayonaise.

Spruiten met linzenballen

 

 

Voor de binding had ik bedacht dat ik chiazaad met water ging gebruiken, maar dat werkte niet zo goed als ik verwacht had. Uiteindelijk heb ik nog bloem toegevoegd om het wat beter gebonden te krijgen.

Voor de structuur had ik geraspte wortel bedacht. Ook dat werkte wat minder als verwacht. De rasp is te fijn en te zacht om structuur te geven.

Voor de smaak ging ik voor een bakje verse Italiaanse kruiden, 2 teentjes knoflook en een dot ketchup. Aan de smaak lag het dus in ieder geval niet, al zou ik een volgende keer misschien zout en peper toevoegen om alles een beetje op te peppen.

En dan dus de linzen. Door de keukenmachine werden ze erg fijn. Op zich wel lekker en er zijn makkelijk ballen van te maken, maar het zijn wel pureeballen. En ze blijven dus zacht, hoe lang je ze ook bakt.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.