Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Groene curry

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 10. Ook vandaag stond mijn eten bij thuiskomst al klaar. En dit keer wel veganistisch. Rijstnoedels met groene curry. Die curry wordt niet alleen met groene currypasta (van Koh Thai) gemaakt, maar ook met vooral groene groenten.

Groene curry

 

 

De curry is vrij makkelijk te maken, het is alleen veel snijwerk: peultjes afhalen, broccoli is kleine roosjes verdelen, pak soy grof hakken, ui snipperen, gember raspen, knoflook fijnsnipperen of raspen. En tahoe in blokjes snijden.

Die gaan ook als eerste in de pan. Er zijn 2 mogelijkheden: in veel olie frituren of in weinig olie gewoon bakken. De tahoe hoeft niet volledig doorbakken te worden. In geval van frituren gaan ze aan het eind in een nieuwe pan met een beetje olie, of de olie uit de pan gieten en een beetje overlaten. Daarna gaat de currypasta erbij. Even roerbakken en dan de groenten in volgorde van kooktijd, beginnend met de ui, knoflook, gember, peultjes, stevige kooldelen en broccoli. Alleen het blad van de kool gaat er nog niet bij. Als alle groenten in de pan even gebakken zijn, dan gaat er 4 tot 5 deciliter kokosmelk bij. Koken tot de groenten beetgaar zijn, koolblad en taugé toevoegen en het is klaar.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.