Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Tahoe tikka masala

Tahoe tikka masala

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 8. We ten vaker "rijst met sperziebonen". In de praktijk betekent dat, dat er voor mij tahoe tikka masala bijkomt. Tahoe bakken, potje Patak's erbij en 15 minuten zachtjes koken. Lekker makkelijk, maar er is een probleem: de saus is vegetarisch, maar door yoghurt en room niet veganistisch. Ik kan kiezen voor een andere soort saus, maar ik vind de smaak van tikka masala zo lekker. Op zoek dus naar een alternatief. Chef John heeft een recept met kokosmelk.

Tahoe Tikka Masala

Ik heb het recept natuurlijk wel wat aangepast. Ik heb uiteindelijk een half blok santen gebruikt in plaats van kokosmelk om het nog romiger te maken. Ik had geen verse gember, dus ik heb gemberpoeder door de kruidenmix gedaan. En ik heb het iets pittiger gemaakt.

Zou ik het nog een keer maken? Ja, want het is lekker en makkelijk te maken. Het bij elkaar zoeken van de kruiden is het meeste werk. Het was veel saus voor de hoeveelheid tahoe, maar dat vind ik niet zo erg.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.