Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cous cous

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan challenge dag 2. We eten vaker cous cous en ik eet het eigenlijk al die tijd al veganistisch. Het is een heel simpel recept. Voor de cous cous zelf hoef je alleen maar water te kunnen koken. Een eetlepel olijfolie en de cous cous erdoor roeren met een vork en afgedekt laten staan tot je klaar bent met de rest. Dan nog met de vork los maken. De falafel koop ik kant en klaar en hoef ik dus alleen even op te bakken. Voor de groenten heb ik 2 opties: een zak voorgesneden groenten van de super, of alles zelf snijden. Dit keer heb ik het laatste gedaan.

Cous cous

De groenten is een combinatie van courgette, broccoli, bloemkool, 3 kleuren paprika, een stengel bleekselderij, wortel en een rode ui. Met wat olijfolie in de pan. Niet moeilijk wat eerst, gewoon alles tegelijk, door elkaar scheppen, deksel erop en laten stoven. Als de groenten beetgaar zijn een blik tomaten erboven fijnknijpen en 2 tl ras el hanout erdoor mengen. Nog even stoven tot de groenten gaar zijn. Vooral niet te lang, er mag nog wel wat bite aanzitten.

De rode saus op de falafel is dit keer sriracha, maar harissa kan natuurlijk ook. En ja, het lijkt veel, maar ik hou van pittig.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.