Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Vegan Challenge dag 1. Opnieuw een veganistisch gerecht van Jamie Oliver: Geroosterde bloemkool. Met daarbij een pilav, gebaseerd op een recept van The Kitchn, en een gemengde salade.

Pilav en geroosterde bloemkool

 

 

Het was een beetje een dag van net niet. Dat geldt zelfs voor de foto. De bloemkool was veel te gaar. Alles bij elkaar anderhalf uur in de oven is veel te lang. Volgens het recept zou de bloemkool mooi moeten kleuren, maar ook dat is niet gebeurd. Mocht ik het nog een keer maken, dan ga ik voor een kortere kooktijd en meer olie om mee in te smeren. Voor de afwerking zou ik ook minder peterselie en vooral geschaafde amandelen gebruiken. Ook zou ik op zoek gaan naar een mogelijkheid om meer saus te maken.

De pilav was het ook net niet. Ik had nog zelfgemaakte bouillon staan en heb die gebruikt. Het resultaat was een beetje vlak.

De bedoeling was om er gestoomde groene groenten bij te geven, maar dat is uiteindelijk een gemengde salade geworden. Ik had een dressing met onder andere gember, knoflook, ui, sesamzaad, maanzaad, uienzaad en agavesiroop gemaakt (kortom: heel veel werk), maar die was uiteindelijk erg zoet.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.