Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Kikkererwten/mais-burger

Kikkererwten/mais-burger

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Zaterdag is normaal gesproken een gemaksdag. Geen gedoe met het eten, gewoon iets makkelijks. Vandaag was een beetje anders. Ik had zin in een burger en besloot te gaan voor The Best Vegan Burger. Ik had er een blik kikkererwten voor nodig en besloot dus ook maar Easy Vegan Mayonaise te maken.

Kikkererwten/mais-burger

Ok, de foto had beter gekund. Maar goed, het is de eerste keer dat ik een foto van (mijn) eten maak.

Ik maak vaker gerechten van Jamie Oliver klaar, maar meestal moet ik daar wat aan aanpassen. Dit recept was al veganistisch, dus ik heb de burgers volgens recept klaargemaakt. De aankleding heb ik wel iets aangepast. De broodjes heb ik even in de grillpan gelegd. Op de onderkant zit (niet zichtbaar) een dot ketchup bestrooid met een beetje pikante paprikapoeder. Daarop de burger en hele dunne plakken tomaat. Daarop een dot aquafaba-mayonaise en fijngesneden zure augurk. Dan een beetje sla en korianderblad.

De smaak van de burger is goed, maar ik mis een beetje een bite. Door de keukenmachine is er geen sprake meer van structuur. Een volgende keer zal ik een deel (de helft) van de bonen en de mais prakken of, als ik toch de keukenmachine gebruik, grof hakken en dat met de puree mengen. Het mengsel was ook erg zacht en vochtig. In heb een hamburgerpers gebruikt om de burgers te maken, maar dat viel nog niet mee. Meer bloem toevoegen zou het mengsel droger kunnen maken, maar dan wordt het erg bloemig. Een volgende keer zal ik de mais drogen, voordat ik die toevoeg.

De aquafaba-mayonaise stond al langer op mijn wensenlijstje, maar ik nam er nooit de tijd voor. Terwijl het eigenlijk best makkelijk is. Ik heb ook niet moeilijk gedaan met druppelen en kloppen. Gewoon pureren en dan de olie in een paar delen tegelijk mee pureren. Het resultaat is goed, maar de smaak van de olijfolie was iets te overheersend. Een volgende keer zal ik de verhouding iets anders maken. 20% olijfolie is denk ik ruim voldoende, 10% is misschien al genoeg.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.