Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Veggie chili

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Weer zo'n leuk recept van Jamie Oliver: veggie chili. Het wordt geserveerd met "crunchi tortilla en avocado salad". Het is vegetarisch en zelfs veganistisch als je de yoghurt vervangt door sojayoghurt of iets dergelijks. En het is klaar in 15 minuten!

Wat betreft dat laatste, dat lukt me nooit. Wat ik ook kook, ik heb altijd meer tijd nodig. Het zit bij mij vooral in het snijden, dus meestal snij ik het meeste vooraf en ga dan pas koken. Maar dan nog, als ik in plaats van 15 minuten 30 minuten nodig heb, dan ben ik best snel klaar. In dit geval ben ik met de rijst begonnen, want die heb ik gewoon gekookt in plaats van voorgekookte rijst te gebruiken. Ik heb de rijst ook naast de chili geserveerd, maar dat is iets wat hier de voorkeur heeft.

 

Het recept vraagt om een "dried smoked chipotle or ancho chill". Die had ik even niet (understatement, ik zou niet weten waar ik die kan kopen). Ik had als vervanging kunnen kiezen voor een gedroogde lombok, die we hier altijd in de keuken hebben hangen. Gewoon een keer een kilo (of in ieder geval een heleboel) lomboks kopen, een draadje door de steeltjes rijgen en ophangen in de keuken. Maar ik koos voor een verse jalapeno en 1 eetlepel in plaats van 1 theelepel gerookte paprika.

 

De salade heb ik 1 keer volgens recept gemaakt, maar dat was geen succes. Daarna heb ik de salade met 1 avocado in blokjes en een standaarddressing van azijn, olijfolie, zout en peper gemaakt. De oorspronkelijke dressing heb ik er als saus bij geserveerd en dat beviel beter.

Het knapperig maken van de tortilla's was nog wel even een dingetje. Hou ze goed in de gaten, want er zit maar een korte tijd tussen zacht en zeker niet knapperig en compleet doorbakken dat je ze eigenlijk niet meer knapperig kan noemen. Het recept suggereert dat je ze gewoon in de oven gooit en ze daarna knapperig en al er weer uithaalt. Een paar keer omscheppen kan zeker geen kwaad. Je krijgt dan ook een gelijkmatiger resultaat, want in mijn oven gaan de slierten aan de zijkant harder dan die in het midden.

Al met al een prima recept. Het kost mij inderdaad ongeveer een half uur. Het is dus prima geschikt voor een werkdag, maar ook als je in het weekend snel klaar wilt zijn. Afgezien van de avocado's en de sla heb ik het meeste ook wel standaard in huis, dus het is ook nog eens makkelijk

 
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.