Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Oliebollen en appelflappen

Oliebollen en appelflappen

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

29 december. In de supermarkt is het vak met oliebollenmixen leeg (althans de mix die ik wilde hebben). Thuis snel op zoek naar een goed alternatief. Het beste alternatief lijkt gewoon geen mix kopen, maar een pak bloem.

30 december. In de supermarkt is het vak met de vertrouwde mixen nog steeds leeg. Dus op naar de bakmiddelen. Bloem, gist, bakpoeder en natuurlijk de gewone vulling van krenten, rozijn etc.

 

Thuis nog maar eens de recepten erbij gehaald. Waarom kocht ik ook al weer mixen? O ja, omdat dat zo makkelijk is. Maar wat is er moeilijk aan een beetje bloem, gist en zout afwegen? Want veel meer is het niet.

 

Coquinaria gaf me het recept voor de oliebollen. Een recept uit 1905. Wel in de moderne versie (met een zakje gist). Ik heb het recept strak gevolgd, maar de krenten en rozijnen na (kort) weken wel even omgeschud met 2 el bloem. Ik heb kennelijk een grote ijsboltang en kwam dus net niet aan de 30 bollen met 1,5 keer het beslag.

allRecipes gaf het recept voor appelflappen. De appelschijven voor het doorhalen bestrooid met suiker en kaneel. Ik had het beslag verdubbeld en dat was ruim genoeg om er naast 6 appels ook nog 5 bananen in zessen mee te bakken.

Het is niet allemaal opgegaan. Hoe lekker het ook is (door alle eters bevestigd), er zit toch een limiet op hoeveel je kan eten. De oliebollen waren super en de appelflappen stevig. Bij ons gaat dat niet 1 januari in de kliko, maar het blijft gewoon (afgedekt met plasticfolie) staan tot het echt niet meer kan. Ook vandaag (2 januari) heb ik nog wat weggewerkt en ze smaken nog steeds goed. Ik weet dus al wat ik volgend jaar ga maken.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.