Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Op z'n Grieks

Op z'n Grieks

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Afgelopen week hadden we Grieks afgehaald bij een restaurant. Dit weekend wilde ik proberen die (uitstekende) maaltijd te overtreffen. Wat rondkijken op internet leverde een leuke basis voor de maaltijd. Wat eigen inbreng maakte het geheel af. In de keuken werd er vervolgens het een en ander geschrapt, omdat de hoeveelheid eten veel te groot werd voor 2 personen.

Het voorgerecht verviel, omdat ik was vergeten om aubergines te kopen. Nu zijn we niet echt gewend aan voorgerechten, dus het viel uiteindelijk niet op.

Voor het hoofdgerecht moest ik extra grote borden pakken, anders paste het er niet allemaal op. Uit de oven kwamen gevulde groenten. Tomaten, paprika en koolblad, gevuld met rijst. Het koolblad werd pas in de keuken bedacht, omdat de tomaat en paprika niet de volledige ovenschaal vulden.

De gevulde groenten werden vergezeld door bloemkool, paddenstoelen en een bonenschotel. Om de saus van de paddenstoelen een beetje eetbaar te maken, had ik een beetje rijst die ik over had van de gevulde groenten op het bord gelegd. Eigenlijk was ik van plan om apart rijst te koken, maar dat heb ik dus maar achterwege gelaten. Er stond ook nog verse patat op het programma, maar ook die liet ik achterwege, omdat het niet meer op het bord zou passen.

Apart van het bord had ik nog kommetjes met koolsalade en tzatziki. Het was heerlijk, maar er ontbrak ook wel iets. De patat, of een stukje stokbrood had lekker geweest om de tzatziki en saus mee te deppen. Er had ook iets knapperigs in mogen zitten, bijvoorbeeld gevuld en gebakken filodeeg. Werk aan de winkel dus voor de volgende keer. Voorlopig kunnen we van de week nog een keer Grieks eten van alle restjes.

 

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.