Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Voorpagina Eet smakelijk Blog Tivall Balletjes

Tivall Balletjes

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Bij de AH waren er Tivall producten ind e aanbieding: 2 voor de prijs van 1. Als enige vegetariër in een niet-vegetarisch huishouden heb ik vaak "iets erbij" nodig. Alleen een bord zuurkoolstamppot is een beetje karig. Dan moet het ook nog eens makkelijk en vooral snel klaar zijn, omdat ik als ik thuis kom niet de tijd heb om uitgebreid te koken. Reden genoeg voor mij om eens de balletjes uit te proberen.

Het product heet gewoon Balletjes en er zitten 15 balletjes in de verpakking. Ze zijn gemaakt op basis van soja- en tarwe-eiwit, maar er zit ook scharrelei-eiwit in. Ze zijn dus niet geschikt voor veganisten. De bereidingswijze voor koekenpan luidt: "Koekenpan: verhit boter of (olijf)olie in een koekenpan. Bak de balletjes op matige baktemperatuur gedurende 4-5 minuten. Af en toe keren." Dat doe ik dus niet. Ik gebruik wel een koekenpan, maar dan de kleinste die ik heb. De balletjes passen er precies in. Ik gebruik ook olijfolie, maar in plaats van 4 tot 5 minuten op matig vuur bak ik ze 9 minuten op laag vuur. Keren doe ik niet echt (hoe keer je eigenlijk balletjes?). Ik schep ze regelmatig om, of schud ze een beetje door de pan.

Het resultaat is acceptabel. De balletjes zijn door en door warm en de buitenkant is niet uitgedroogd. De smaak is aardig. Voldoende in ieder geval om bij de wekelijkse boodschappen nog 2 verpakkingen op te halen en die in de vriezer te gooien.

 
Keukenrecepten
Jaan.be - De Vlaamse zoekmachine

koken & tafelen algemeen


Op deze site worden vast cookies gebruikt. Er is geen accepteer-knop. Gebruik van de site betekent dat je de cookies accepteert.