Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Blog

Veggie chili

E-mail Print PDF

Weer zo'n leuk recept van Jamie Oliver: veggie chili. Het wordt geserveerd met "crunchi tortilla en avocado salad". Het is vegetarisch en zelfs veganistisch als je de yoghurt vervangt door sojayoghurt of iets dergelijks. En het is klaar in 15 minuten!

Wat betreft dat laatste, dat lukt me nooit. Wat ik ook kook, ik heb altijd meer tijd nodig. Het zit bij mij vooral in het snijden, dus meestal snij ik het meeste vooraf en ga dan pas koken. Maar dan nog, als ik in plaats van 15 minuten 30 minuten nodig heb, dan ben ik best snel klaar. In dit geval ben ik met de rijst begonnen, want die heb ik gewoon gekookt in plaats van voorgekookte rijst te gebruiken. Ik heb de rijst ook naast de chili geserveerd, maar dat is iets wat hier de voorkeur heeft.

Read more...
 

Cool Mexican Bean Wraps

E-mail Print PDF

Ik kijk regelmatig naar kookprogramma's op tv, vegetarisch of niet, om ideeën op te doen. Ook online ga ik vaak op zoek naar goede recepten. Jamie Oliver is daarbij een favoriet. Niet vanwege de vegetarische recepten, want die heeft hij niet zoveel, maar omdat hij koken makkelijk wil maken voor iedereen. En dat je daarna ook nog lekker kan eten. Ik maak regelmatig gerechten die op een of andere manier door hem zijn geïnspireerd, Zo ook afgelopen week: Cool Mexican Bean Wraps.

Op zich een vegetarisch recept, maar ik wilde iets meer pit. In de koelkast liggen hier altijd wel wat pepers en dat was net wat ik nodig had.

Read more...
 

Broodje Oesih

E-mail Print PDF

Als enige vegetariër in het gezin probeer ik zoveel mogelijk mee te eten. De basis van de maaltijd is dan hetzelfde, alleen voeg ik iets vegetarisch toe waar de rest de vleeskant op gaat. Af en toe is dat niet mogelijk en vandaag was zo'n dag. Het enige dat we allemaal aten was stokbrood.

Toen ik begon met koken was dat Indonesisch. Tegenwoordig kook ik van alles van over de hele wereld, maar morgen staat het weer op het programma, dus afgelopen week heb ik een beetje rondgekeken naar wat ik klaar zou willen maken. En ik besloot er een Indonesisch weekend van te maken. Vandaag: een broodje oesih tempe. In Indonesië zal je deze combinatie niet tegenkomen. De basis is een stuk stokbrood. De onderkant wordt ingesmeerd met sambal tomat. Daarop oesih tempe en tenslotte atjar ketimoen.

Read more...
 

Oliebollen en appelflappen

E-mail Print PDF

29 december. In de supermarkt is het vak met oliebollenmixen leeg (althans de mix die ik wilde hebben). Thuis snel op zoek naar een goed alternatief. Het beste alternatief lijkt gewoon geen mix kopen, maar een pak bloem.

30 december. In de supermarkt is het vak met de vertrouwde mixen nog steeds leeg. Dus op naar de bakmiddelen. Bloem, gist, bakpoeder en natuurlijk de gewone vulling van krenten, rozijn etc.

Read more...
 

Stamppot gaat nooit vervelen

E-mail Print PDF

Ik ben gek op stamppot. Boerenkool, zuurkool, andijvie en hutspot komen allemaal meerdere keren per winter langs. Maar ik wilde wel eens wat anders. Wat zoekwerk leerde me dat je eigenlijk zo ongeveer alles kan stampen. Dit keer werd het stamppot met witte kool, prei en puntpaprika.

Naast de stamppot heb ik ook een soort van ballen gemaakt. Die waren redelijk, maar er moet nog wat aan het recept gesleuteld worden. De basis van geprakte kikkererwten en gluten en ketjap, olijfolie en fond was erg nat, ondanks de toevoeging van paneermeel en 2 beschuiten. Ook na lang kneden ontstond er niet echt een deeg, zoals ik had verwacht. Dat kan aan de gluten gelegen hebben. Ik had vital wheat gluten nodig en ik heb gluten van een Chinese toko gebruikt. Geen idee of dat hetzelfde is. Gluten was het enige op de verpakking dat ik kon lezen.

Uiteindelijk kreeg ik toch een redelijk samenhangende massa waar ik ballen van kon maken. Die heb ik rondom aangebakken in olijfolie en daarna gekookt in het restant van de fond en wat water. Tip: gooi geen vocht bij kokende olie. Dat wist ik natuurlijk wel, maar dat was ik even vergeten. Ach, de keuken moet toch gedweild worden. Het resultaat was 7 grote ballen (ze werden nog wat groter tijdens het koken. De smaak was goed, maar de bite kon beter.

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 5