Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Blog

Andijviestamppot met restje

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 18. Er zijn dagen, die je eigenlijk over zou willen slaan. Dit was zo'n dag. Vanochtend laat op, maar met een gelukje op tijd op kantoor. Toen hield het geluk op. Ik kreeg een berichtje dat de koelkast RIP is. Uiteindelijk is die toch nog gereanimeerd, maar het gooide de planning behoorlijk in de war. Opeens kwam er andijviestamppot op het menu en daar wilde ik pulled paddestoel van Van Boven bij maken. Door een enorme vertraging op weg naar huis, kon ik pas kwart voor 9 gaan koken. Ik besloot dat de oesterzwammen lekker in de koelkast mochten blijven en heb het restje van gisteren in een pan gegooid. Lepel bloem erbij, water erbij en verwarmen tot alles warm is en het water door de bloem gebonden. Nog wat smaak toegevoegd (sojasaus, peper en pikante en gerookte paprikapoeder) en ik kon eten.

Andijviestamppot met een restje

 

Mam kok

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 17. Vandaag aten we dus wat we 2 dagen geleden zouden eten: Mam kok. Het is niet waarschijnlijk dat iemand dit recept kent, want het is ruim 20 jaar geleden bedacht door mijn vriendin en de naam is bedacht door haar kinderen. Ik heb er een vegetarische variant van gemaakt, die door de productkeuze ook veganistisch is.

Mam kok

 

Read more...
 

Golden tahoe

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 16. Vandaag op de automaat gekookt. Dit recept is begonnen bij een recept van Jamie Oliver. Ik heb het 1 keer klaargemaakt met een gratin, maar mijn vriendin vond dat te zwaar. Dus een variant gemaakt van aardappelblokjes met ui en salie. De kip heb ik vervangen door tahoe en voor de rooksmaak heb ik gerookte paprika gebruikt. Je zou ook gerookte tahoe kunnen gebruiken, maar daar had ik even geen tijd voor.

Golden tahoe bord

 

Read more...
 

Een besan-iets

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 15. Mooi weer, lekker gewandeld en dan is het half 9 en moet je nog eten. Het gerecht dat in de planning stond duurt wel iets van anderhalf uur, dus er moest iets anders komen. Normaal is dan de uitweg aardappel met ei, maar ja, dat kan nu niet. Het voordeel van veel lezen over koken is, dat je veel ideeën hebt van wat je klaar zou kunnen maken. Dus ik heb de aardappelblokjes gewon in de pan gedaan (met wat olijfolie en zout), en, toen die vrijwel goed waren, er een gesnipperde ui bijgedaan. Na een paar minuten 2 handen doperwten uit de vriezer erbij, gevolgd door een beslag van kikkererwtenmeel, massala en water. Dat beslag heb ik op goed gevoel gemaakt. 1 kop besan, ongeveer 2 tl massala en water er met een garde doorkloppen. Voorzichtig begonnen en uiteindelijk was het ongeveer 175 ml water. Deksel op de pan en het een tijdje zachtjes laten bakken.

Besanpannenkoek

Read more...
 

Stoof champignon en tomaat

E-mail Print PDF

Vegan challenge dag 14. Tijd voor een oude klassieker: stoof van champignon en tomaat. Die staat al vanaf het begin van deze versie van de site online, dus het recept is al veel ouder. Het is al bijna 18000 keer bekeken en ik bedacht me dat ik het eigenlijk al heel lang niet klaargemaakt had. En dat terwijl het super simpel en lekker is. Wel een paar aanpassingen ten opzichte van het originele recept gemaakt: iets meer ui (2), iets meer wijn (anders bleef er nog maar een bodempje in de fles over) en chilivlokken samen met de knoflook toegevoegd (voor iets meer pit).

Stoof champignon en tomaat

 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 9