Vegatop

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vegatop

Broodje Oesih

E-mail Print PDF

Als enige vegetariƫr in het gezin probeer ik zoveel mogelijk mee te eten. De basis van de maaltijd is dan hetzelfde, alleen voeg ik iets vegetarisch toe waar de rest de vleeskant op gaat. Af en toe is dat niet mogelijk en vandaag was zo'n dag. Het enige dat we allemaal aten was stokbrood.

Toen ik begon met koken was dat Indonesisch. Tegenwoordig kook ik van alles van over de hele wereld, maar morgen staat het weer op het programma, dus afgelopen week heb ik een beetje rondgekeken naar wat ik klaar zou willen maken. En ik besloot er een Indonesisch weekend van te maken. Vandaag: een broodje oesih tempe. In Indonesiƫ zal je deze combinatie niet tegenkomen. De basis is een stuk stokbrood. De onderkant wordt ingesmeerd met sambal tomat. Daarop oesih tempe en tenslotte atjar ketimoen.

Read more...
 

Oliebollen en appelflappen

E-mail Print PDF

29 december. In de supermarkt is het vak met oliebollenmixen leeg (althans de mix die ik wilde hebben). Thuis snel op zoek naar een goed alternatief. Het beste alternatief lijkt gewoon geen mix kopen, maar een pak bloem.

30 december. In de supermarkt is het vak met de vertrouwde mixen nog steeds leeg. Dus op naar de bakmiddelen. Bloem, gist, bakpoeder en natuurlijk de gewone vulling van krenten, rozijn etc.

Read more...
 

Sojablokjes in tomatensaus

E-mail Print PDF
User Rating: / 2
PoorBest 

Ik had ervan gehoord, ik had ze gezien, maar in al die jaren had ik ze nog nooit gebruikt. Sojabrokjes. In "mijn toko" worden ze per 100 gram in een plastic zakje verkocht. Het ziet er niet echt verleidelijk uit. Hondenbrokjes is het eerste wat bij me opkomt. Toch besluit ik ze uit te gaan proberen. Ik at het onderstaande gerecht met Vlaamse friet, maar het zou ook heel goed kunnen met pasta of rijst.

Read more...
 

Stamppot gaat nooit vervelen

E-mail Print PDF

Ik ben gek op stamppot. Boerenkool, zuurkool, andijvie en hutspot komen allemaal meerdere keren per winter langs. Maar ik wilde wel eens wat anders. Wat zoekwerk leerde me dat je eigenlijk zo ongeveer alles kan stampen. Dit keer werd het stamppot met witte kool, prei en puntpaprika.

Naast de stamppot heb ik ook een soort van ballen gemaakt. Die waren redelijk, maar er moet nog wat aan het recept gesleuteld worden. De basis van geprakte kikkererwten en gluten en ketjap, olijfolie en fond was erg nat, ondanks de toevoeging van paneermeel en 2 beschuiten. Ook na lang kneden ontstond er niet echt een deeg, zoals ik had verwacht. Dat kan aan de gluten gelegen hebben. Ik had vital wheat gluten nodig en ik heb gluten van een Chinese toko gebruikt. Geen idee of dat hetzelfde is. Gluten was het enige op de verpakking dat ik kon lezen.

Uiteindelijk kreeg ik toch een redelijk samenhangende massa waar ik ballen van kon maken. Die heb ik rondom aangebakken in olijfolie en daarna gekookt in het restant van de fond en wat water. Tip: gooi geen vocht bij kokende olie. Dat wist ik natuurlijk wel, maar dat was ik even vergeten. Ach, de keuken moet toch gedweild worden. Het resultaat was 7 grote ballen (ze werden nog wat groter tijdens het koken. De smaak was goed, maar de bite kon beter.

Read more...
 

Op z'n Grieks

E-mail Print PDF

Afgelopen week hadden we Grieks afgehaald bij een restaurant. Dit weekend wilde ik proberen die (uitstekende) maaltijd te overtreffen. Wat rondkijken op internet leverde een leuke basis voor de maaltijd. Wat eigen inbreng maakte het geheel af. In de keuken werd er vervolgens het een en ander geschrapt, omdat de hoeveelheid eten veel te groot werd voor 2 personen.

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 6